dimarts, 29 de gener del 2013

SCOOP, un sac de recursos de Competència Lectora.




Recordeu que, a més d'aquest bloc, tenim un SCOOP o filtre d'activitats, recursos, idees, ressenyes... sobre Competència lectora que us poden ser molt útils.

Podeu accedir des de la part dreta del bloc o seguint aquest enllaç

Humor i lectura. Atrapats per llegir


Web: http://verboleer.blogspot.com.es/

Taller de Lectura. El Joc de l'Oca. Beatriu Palau.

El taller de lectura com a estratègia per a la millora de l'èxit escolar que estem treballant a diverses escoles i instituts del territori es materialitza amb un treball interessant fet per la Beatriu Palau.

A partir del Joc de l'Oca, que tots i totes coneixem, organitza una activitat de lectura de la instrucció com a tipologia textual. La realitza des de la perspectiva de l'alumnat i tot explicitant estratègies d'ensenyament-aprenentatge per tal que vagin fent-les seves.



Ens ofereix: 





Una activitat preparada per a utilitzar-la a l'aula. Més informació al seu lloc web.

Preguntes PISA. Com són i com es qualifiquen.

Competències bàsiques.


Material elaborat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


Aquesta col·lecció la formen els documents per a la identificació i el desplegament de les competències 
bàsiques associades a les matèries del currículum a l'educació primària i a l'educació secundària obligatòria.



Com explica el Departament a l'espai de Col·leccions, "La finalitat d'aquest document d'orientacions de competències bàsiques de l'àmbit lingüístic de l'educació primària és ajudar els centres a l'hora de desenvolupar el currículum de les àrees de llengua catalana i de llengua castellana.
El document conté les dimensions, les competències graduades en tres nivells d'adquisició al final de l'etapa, els continguts clau que contribueixen al desenvolupament de cadascuna de les competències, i les orientacions metodològiques i d'avaluació."

Des d'aquí podeu accedir-hi:


7 pasos para modelar la lectura fluida. Andrés Calero.



El lloc web de l'Andrés Calero té moltes entrades dedicades al treball de la competència lectora des d'un enfocament metacognitiu.

L'entrada que us enllacem fa referència al treball de la fluidesa lectora que cal desenvolupar en l'alumnat per millorar els seus processos d'ensenyament-aprenentatge.

No us perdeu aquesta entrada: "7 pasos para modelar la lectura fluida".

Lloc web de l'Andrés Calero.